Sverige
26 juni 2020 19:38
Ridsportplus

Ridskoleponnyn sköts: ”Hoppas polisen kan ge oss ett avslut”

SkottdådPonnyn hade sår i magen efter att ha vistats i hagen – något som visade sig vara en skottskada. Nu anordnar Hageby Ridklubb en minnesstund för sin saknade ponny. "Bella var den raraste, sötaste ponnyn av alla", säger klubbens ordförande.

Ridskoleponnyn sköts: ”Hoppas polisen kan ge oss ett avslut”
Bella var älskad av många. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var i måndags som den 19-åriga ridskoleponnyn Bella hittades i hagen med en skada i magen, efter att några ridlägerelever sett blod på hästens sida.
– Det var ett så litet sår, ingen trodde att det var så farligt. Men ganska snart blev Bella medtagen och ridskolechefen ringde ut veterinären, som också gjorde också bedömningen att det såg ytligt ut, berättar Jenny Westberg, ordförande i Hageby Ridklubb i Norrköping.

Bella fick ändå penicillin och smärtlindrande.
– Men ju längre tiden gick, desto sämre mådde hon – och till slut fanns det inget annat alternativ än att låta henne somna in, säger Jenny Westberg.

Saken anmäldes till polisen.
– De har sagt att de konstaterat att det är en skottskada. Nu väntar vi på vad polisen kommer att komma fram till, de jobbar med utredningen. Det här är så absurt att man inte vet i vilken ände man ska börja sörja.
Jenny Westberg berättar att klubben inte varit med om något liknande.
– Vi hade en mordbrand för 1,5 år sen när någon tände eld på stallet, men vi lyckades få ut alla hästar och vi har inte haft problem i hagen på det här sättet. Det enda vi kan hoppas på nu är att polisen kan hitta den som gjort det så att vi kan få någon form av avslut. Det vore väldigt obehagligt om vi inte får reda på vem som har gjort det.

Collagebella2
Hon kunde vara en busig typ mot äldre barn, Bella, men tog snällt hand om de yngre. Foto: Privat

Hela ridklubben är i sorg, berättar Jenny Westberg.
– Det hade den varit över vilken häst som helst, men Bella var så speciell, en personlighet i stallet och den raraste, sötaste ponnyn av alla. Fick hon en morot kunde hon stå och suga på den i 20 minuter och vifta med mulen.

Det är många som lärt sig rida på Bella. Hon var snäll mot de yngsta, men gav de äldre barnen en utmaning.
– För de äldre som fick kläm på Bella stärkte det deras självförtroende. Hon är oerhört saknad, säger Jenny Westberg.

I helgen får alla som lärt sig rida på Bella, eller som lärt känna henne på annat vis, chansen att minnas. Inlägget på Hageby Ridklubbs Facebooksida lyder: ”Under helgen finns det möjlighet att komma och ta ett sista farväl vid av henne vid hennes box. Vi saknar dig och önskar att det egentligen bara är en mardröm.”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden