Hoppning
11 maj 13:47
Ridsportplus

Ridsport 50 år: Minns du bilden?

Ur arkivetEtt svartvitt foto av en träning någon gång i slutet av 60-talet eller början på 70-talet visar ett flertal välkända profiler i hästvärlden. Ridsport har frågat hoppryttaren Roland Nilsson om vad han minns från tillfället.

Ridsport 50 år: Minns du bilden?
Lars Sederholm, Lars Bilock, Jana Wannius, Jan Fristedt, Gunilla Fresk, Roland Nilsson, Madeleine Gervais, Göran Casparsson, Per Fresk och (i bakgrunden) troligen Sylve Kinnander. Foto: Arne Eilert

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Minns du träningen, Roland Nilsson?
– Nja, jag minns inte om det var träning för landslagsryttare eller tränare. Men det var Lars Sederholm som höll i träningen. Han var en jätteduktig tränare, en svensk som flyttade till England och var internationellt framgångsrik tränare i fälttävlan och hoppning.  Göran Casparsson och Pelle Fresk var lärare på Strömsholm och de var fina förebilder med den friare ridningen man håller på med i dag.

Fakta

Ur arkivet

  • Vad? Träning på Strömsholm.
  • När? Slutet av 60-talet eller början på 70-talet.
  • Vem? Lars Sederholm, Lars Bilock, Jana Wannius, Jan Fristedt, Gunilla Fresk, Roland Nilsson, Madeleine Gervais, Göran Casparsson, Per Fresk och (i bakgrunden) troligen Sylve Kinnander.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 7/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden