Ridsport Play
15 augusti 2022 15:12

Ridsport Play: Guldhjältarna firades på Arlanda

VM i HerningNär Jens Fredricson, Henrik von Eckermann och Henrik Ankarcronas flygplan kom in över svenskt luftrum fick de fint sällskap från försvaret.

Ridsport Play: Guldhjältarna firades på Arlanda
Henrik von Eckermann var namnet på allas läppar. Foto: Hege Hellström

Det var fullt mediapådrag på Arlanda denna måndagmorgon. I kamerornas strålkastarljus står inga mindre än Henrik von Eckermann, Jens Fredricson och Henrik Ankarcrona, som just landat och klivit av planet från Danmark.

– Vi hade sällskap av två plan från flygvapnet ända sedan vi kom in på svenskt luftrum. Det var ganska häftigt, jag är ju gammal officer, säger Jens Fredricson.

Han hade egentligen bespetsat sig på att åka hem till Löberöd, men ser nu riktigt nöjd ut över alla kameror och frågor.

– Men sedan ska jag hem och fira på byn. Det finns många som bryr sig om hästar och ridning i Löberöd, säger Jens Fredricson.

Men någon semester blir det inte tal om.

– Jag jobbar vidare på Flyinge och Strömsholm, och hästarna tar ju inte semester, de behöver arbeta för att må bra.

Lagkaptenen Henrik Ankarcrona kan se sammanbiten ut inför tävlingar, men den här morgonen försvinner inte det breda leendet från hans ansikte.

– Jag har jobbat så hårt som möjligt med att ge ryttarna ett fantastiskt supportteam, men det är ryttarna som gör jobbet, all heder till dem, säger Henrik Ankarcrona.

Och så till den dubbla världsmästaren, Henrik von Eckermann. Hans smil vill inte heller suddas bort – till skillnad från två timmar före gårdagens start.

– Två timmar innan var jag väldigt nervös. Jag försökte äta något, man hinner ju inte göra det emellan, men maten bara växte i munnen. Men när jag väl satt på hästen kunde jag fokusera mig och göra mitt jobb, det brukar vara så och det är jag väldigt glad över, säger Henrik von Eckermann.

Nu ska King Edward få vila några veckor.

– Men jag ska på nya tävlingar redan nästa helg, med andra hästar, säger Henrik von Eckermann.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden