Ridsport Play
27 maj 2022 18:59
Ridsportplus

Ridsport Play: Hitta tålamodet med Henrik von Eckermann

Inspiration med HvEDet finns ingen quick fix när det kommer till träning av hästar. Men hur ska man som ryttare hitta det där nödvändiga tålamodet? Det är ämnet i veckans avsnitt av träningsserien med Henrik von Eckermann.

Ridsport Play: Hitta tålamodet med Henrik von Eckermann
Stress är ingenting som föder framgång, varken i den vanliga livet eller tillsammans med hästar. Att ha tålamod är veckans tema i clinicen med Henrik von Eckermann. Foto: Clip My Horse

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tålamod är en dygd när det kommer till att träna hästar.

I veckans avsnitt av clinicen med  Henrik von Eckermann fokuserar vi på vikten av att både häst och ryttare lär sig vänta på varandra.

Ryttaren måste balansera på den hårfina gränsen att invänta men också ge sin häst så mycket stöd den behöver, utan att det blir för mycket.

I det här 30 minuter långa klippet får du även se Henrik von Eckermann till häst, där han pedagogiskt visar hur lite rörelse som faktiskt behövs från ryttaren för att samla en häst.

Det är Show Jumpers Academy som i samarbete med Clip My Horse producerat clinicen i totalt nio delar med svenske hoppryttaren och OS-medaljören Henrik von Eckermann, som nu görs tillgänglig även för Ridsports prenumeranter. Varje avsnitt kan ses i tio dagar från publicering.

Klicka på länken nedan och därefter på spelaren med klippet, du behöver inte registrera något medlemsskap för att kunna se klippet. Har du fortfarande problem att få igång spelare, testa att öppna den i en annan webbläsare.

Här hittar du avsnitt nummer sju!

Missade du avsnitt 6 kan du se det här, tillgängligt fram till måndag den 30 maj.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden