Sverige
11 februari 08:57

Ridsport testar: Stövlar som funkar på is

UtvaltDe har inga broddar, men väl mycket mönstrade sulor. Muck Boots ”arktiska” stövlar måste testas under årets Narnia-vinter.

Ridsport testar: Stövlar som funkar på is
Den kalla och isiga vintern har gjort att många investerat i nya kängor med antihalk-sula. Foto: Istock

Snö och is eller slask och lera. Någon som känner igen sig? Denna vinter har jag bestämt mig för att slippa broddar som bara ramlar av. Jag har också bestämt mig för att inte bryta benen. När jag får chansen att testa Muck Boots gjorda för is tar jag den blixtsnabbt. 

Första intrycket blir att de är lätta att hoppa i, jag behöver inte böja mig för att hålla i skaftet. Andra intrycket är att de väldigt mjuka, nästan svampiga, inuti. Det är svårt för foten att hitta fäste, på något vis. 

Arctic-ice-ag-short-boots-for-women-538037-en

När jag ger mig ut på isgatan som leder mot stallet är känslan en helt annan. Jag brukar liksom smyga fram över isen, ta små steg för att inte riskera att halka. Nu kan jag ta ”långa benet före” och går lika säkert som vore det sommar. Det underlättar stalljobbet och ger en helt annan känsla än när man är rädd att halka. 

När det däremot är dags att sätta sig i bilen känns stövlarna klumpiga. Det är svårt att manövrera koppling och broms, i början blir körningen ryckig. 

Men när jag får frågan ”hiss eller diss” är svaret tydligt. Stövlarna gör att jag går säkert till och från gödselstacken och därmed slipper både broddar och (peppar, peppar) benbrott. 

Hiss eller diss?

Redaktionens omdöme:
HISS! Jag går med normala steg i stället för att trippa fram där det är halt. 

Fakta

Antihalk-stövlar

Vad?
Stövlar för kallt väder och halt underlag. 

Namn?
“Muck” Arctic Ice Sport II Mid. Finns även i hög modell.

Pris? 
Cirka 2 495 kronor.

Expandera

Den här artikeln publicerades först i Ridsport nr 2/2024.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden