Ridsportpodden
9 februari 18:00

Ridsportpodden: Lär känna Sigrid Bergåkra

Bakom mikrofonenSigrid Bergåkra är veckans gäst i Ridsportpodden. Möt en hälsingejänta som är entreprenör, tränare, domare och uppfödare, känd från olika tv-program och dessutom, viktigast av allt, mamma till poddmakerskorna i Ridsportpodden med systrarna Bergåkra. Men hur kom egentligen hästarna in i hennes liv, hur kom det sig att hon hamnade på kungens sörmländska gård och i samma veva lärde känna holländske Edward Gal?

Ridsportpodden: Lär känna Sigrid Bergåkra
Cecilia och Sigrid Bergåkra med familjeuppfödningen Izack. Foto: Kim C Lundin

Den här veckan gästas Ridsportpodden med systrarna Bergåkra av Cecilias och Emilias mamma, ryttaren, uppfödare, domaren och entreprenören Sigrid Bergåkra.

-Det är många, många som har önskat att vår mamma ska vara gäst i podden och vi har fått så många frågor att vi delat upp intervjun i två delar, berättar Cecilia Bergåkra, Sigrids äldsta dotter och den som programleder veckans avsnitt.

Bergåkra_podd_liggande
Ridsportpodden med systrarna Bergåkra kan du lyssna på varje fredag! Foto: CEO Equestrian

Lyssna på ett öppenhjärtigt samtal där Sigrid tar oss tillbaka i tiden och i den första delen av två avsnitt berättar om sin uppväxt och tid som ung hästtjej på familjegården i Hälsingland, via gymnasieutbildning i Tranås, till sörmländska Tullgarns Kungsgård och en sejour i Nederländerna. En tid som inte bara ledde till nära vänskap med Edward Gal, utan också gav en stabil grund i entreprenörskapet.

Sigrid Bergåkra drömde egentligen om att bli polis, men intresset för hästar och dressyrsporten ledde henne i en annan riktning. I dag driver hon gymnasieskolan Naturlära på gården Bergåkra i Hälsingland, är anlitad tränare och inte minst coach till sina tre elitsatsande döttrar Cecilia, Emilia och Olivia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden