Dressyr
30 juli 2014 16:24

Röd-vit topptrio i YR Kür

Maja Andreasen gjorde hat-trick med sin elastiske Skjoldgaards Monte-Vo, tredje segern på tre starter. Fanny Callerud med sin stiliga Choice blev bästa svenska ekipage. Malmö City Horse Show vinkar adjö till dressyrhästarna och välkommen till fältävlansekipagen.

Röd-vit topptrio i YR Kür
Skjoldgaards Monte-Vo och Maja Andreasen på ärevarv, det blev bara ett. Kim C Lundin kim@witnet.se

Den sista och avslutande klassen på Malmö City Horse Shows första internationella dressyrmeeting är genomförd. Nio Young rider ekipage genomförde sina kürer till ett stilla strilande varmt sommarregn. 

På den här nivån var det ingen diskussion, dansk dominans gällde genom de tre sista ekipagen, de enda som orkade över 70 procent i klassen. Bästa svenska ekipage var Fanny Callerud på stoet Choice på fjärdeplats med 68,625 procent. De var även framgångsrika under Falsterbos YR-klass. Mycket tätt bakom var Carolina Grünerwald på Leonardo som fick 68,55 procent.

Segern gick till Maja Andreasen som därmed säkrade ett hat-trick med Skjoldgaards Monte-Vo, en 11-årig valack med Trakehner-stam. Segern i küren togs efter att Maja fått 73,15 procent, och satt som ett av två domare.
19-åriga Maja tränas av Joakim Thomsen, framgångsrik GP-ryttare och tränare från Danmark.
– De var uttagna till det danska EM-laget för YR i år men så fick Monte-Vo kolik, berättar han.
– Monte-Vo behandlades på klinik men behövde aldrig buköppnas, men det var ju ändå försent att starta på EM. Jag har haft hästen i mitt stall sedan han var 3 år och vann danska 6-års championatet med honom. Det är en riktigt begåvad häst men vi har inte tagit honom till U25-nivån än även om talangen finns.

Den som tre domare ville se som segrare var stilige Royal Flush V riden av Louise Lunde Pedersen. Hennes segerchanser spolierades då den finska domaren hade en avvikande uppfattning om deras insats. Louise slutade på andra plats med 72,30 procent.

Malmös arrangemang av sin första internationella dressyrtävling har avlöpt i stort sett väl även om organisationen är ovan vid dressyrreglementet. Nästa år är det dags för Ponny-EM och då kommer dressyrvärldens kritiska ögon att vara riktade på varje detalj.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden