Hoppning
19 mars 10:31

Rolf-Göran rivstartade GP-dagen med tredjeplats

I dag är Grand Prix 1,60 det viktigaste på femstjärniga Paris-tävlingen och Rolf-Göran Bengtsson är minsann på hugget. Det visade han redan runt frukosttid genom att bli trea med Clarimo i 1,50.

Rolf-Göran rivstartade GP-dagen med tredjeplats
Clarimo placerade sig på nytt i Paris.

Clarimo och Rolf-Göran Bengtsson placerade sig redan i fredags. Nu var de än en gång bästa svenskar i Paris när söndagen kickade igång med en 1,50.

Ett helt gäng, 22 stycken, höll nollan i första fasen medan sex var fortsatt felfria i andra fasen. Rolf-Göran och Clarimo speedade in på dubbelt felfritt och tiden 32,04 som gav 30 000 kronor för tredjeplatsen lagom till morgonkaffet.

Jonna Ekberg och Salto des Nauves HDC knep placering nio med 0+4 fel. Återigen blev det passande nog fransk seger genom Patrice Delaveau på Carinjo HDC (HOLST, hingst, f 2001, e Cascavelle–Landgraf I).

Kring lunch i dag är det upp till de svenska U25-tjejerna Alexandra Eriksson och gårdagens vinnare Evelina Tovek att hålla fanan högt i en laghoppning. Klockan 15.30 rundas Grand Palais-tävling av med höjdarklassen Grand Pris Hermès och då får vi se några svenska toppduos på banan, som Malin Baryard Johnsson med H&M Cue Channa, Henrik von Eckermann med GHS-stjärnan Mary Lou 194 och Rolf-Göran med den blivande pensionären Casall.

Live-sänding
Resultat

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar