Sportnytt
22 oktober 2014 14:53

Rösta fram Årets komet – röstningen är avslutad

Nu är det dags att återigen rösta fram Ņrets komet! Du bestämmer vilken lovande svensk ryttare som tar hem utmärkelsen under Ryttargalan den 26 november. Se årets nominerade ryttare här!

Rösta fram Årets komet – röstningen är avslutad
Årets komet 2013 blev fälttävlansryttaren Frida Andersén. Vem tar hem priset i år? Det bestämmer du. Roland Thunholm

Årets Komet ska vara en ryttare som under innevarande år börjat göra fina resultat på högre nivå och bedöms ha utvecklingspotential inom sin gren. En ryttare kan endast vara nominerad en gång.En ryttare från hoppning, dressyr respektive fälttävlan nomineras av Ridsports grenspecifika journalister och Ridsports läsare avgör sedan vem som ska få titeln Årets Komet genom omröstning på hemsidan. Du röstar i vår webbfråga, som finns till höger här på hemsidan fram till den 24 oktober. Vinnaren avslöjas sedan på Ryttargalan den 26 november.

NOMINERADE:


Foto: Roland Thunholm

Emelie Aldenfalk – dressyr
Junioren Emelie Aldenfalk från Kumla har vunnit det mesta hon och och Warsteinersonen Winton ställt upp i, såväl nationellt som internationellt. I belgiska Kapellen blev det tre segrar på de internationella juniortävlingarna  och på JEM i Arezzo blev Emelie och Winton bästa svenska ekipage. SM-guldet bärgades i augusti och segrarna har varit många runt om i landet under året. Emelie och Winton slog seniorerna vid elittävlingarna på Djursholm i september och vann både S:t Georges och Intermediaire I med såväl åttor som nior i protokollen.


Foto: Roland Thunholm

Irma Karlsson – hoppning
Irma Karlsson, som gör sitt sista år som young rider, vann trestjärnig Grand Prix på 1,60-höjder i polska Sopot med Cornet 39 och lämnade många etablerade,internationella seniorer efter sig. Tillbaka hemma i Sverige och efter SM-brons för young rider förklarade Irma att hon ville vinna EM. Sagt och gjort. Under största press nollade hon finalens två 1,50-rundor och blev årets Europamästare för young rider.


Foto: Lotta Gyllensten

Ellen Svennerstål – fälttävlan
Ellen Svennerstål har under 2014 tagit klivet från tvåstjärnig klass till att prestera jämna resultat på trestjärnig nivå. Tillsammans med sin Southway har hon gjort sex starter i internationell trestjärnig klass med en sjätteplacering i Burnham Markets CIC*** som bästa resultat. Ekipaget var också kvalat till VM, men var aldrig aktuellt för start. Ellen Svennerstål pluggar management på universitet i Leeds och har hästarna vid sidan om.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden