Sportnytt
31 oktober 2013 10:30

Rösta på Årets komet

Nu är det dags att återigen rösta fram Ņrets komet! Du bestämmer vilken lovande svensk ryttare som tar hem utmärkelsen under Ryttargalan den 27 november. I dag är sista dagen som det går att rösta.

Rösta på Årets komet
Årets komet 2012 blev fälttävlansryttaren Oscar Eriksson. Vem tar hem priset i år? Foto: Peter Zachrisson

Årets Komet ska vara en ryttare som under innevarande år börjat göra fina resultat på högre nivå och bedöms ha utvecklingspotential inom sin gren. En ryttare kan endast vara nominerad en gång.

En ryttare från hoppning, dressyr respektive fälttävlan nomineras av Ridsports grenspecifika journalister och Ridsports läsare avgör sedan vem som ska få titeln Årets Komet genom omröstning på hemsidan. Du röstar i vår webbfråga, som finns till höger här på hemsidan fram till den 31 oktober. Vinnaren avslöjas sedan på Ryttargalan den 27 november.

NOMINERADE
Elin Jansson – hoppning
27-åriga Elin Jansson är ingen nybörjare. Hon var ändå en doldis innan hon vann årets SM med Duchesse van de Zuuthoeve, vilket mycket väl motiverar hennes nominering till Ridsports pris som Årets komet i hoppning 2013.
Hon ser sig själv som otroligt envis, driven och målinriktad och har nått sina framgångar utan stor plånbok och prylhysteri. Hennes mål är en fast plats i landslaget och framtida start i OS.


Elin Jansson. Foto: Anna-Lena Bergqvist

Marina Mattsson – dressyr
Marina Mattsson är 19 år och etablerad på Grand Prix-nivå med debutanten Mainau. Det blev en andraplats i Lövsta Future Challenge 2012 och i år har hon tre delsegrar i serien. I sitt första YREM var Marina och  Cassio placerade fyra-femma-sexa och i juni blev det NM-guld. I september debuterade Marina valacken Beckham i svår klass med seger som resultat. Marina är en sann komet, från ponnyåren och rakt in i Grand Prix-galaxen.


Marina Mattsson. Foto: Kim Lundin.

Frida Andersén – fälttävlan
Frida Andersén, 23, tände sin stjärna på fälttävlanshimmlen redan när hon gjorde tävlingens bästa terräng i Aachen i somras. När hon sedan gick ut som stigfinnare för det svenska EM-silverlaget på Ribersborg tillsammans med familjeuppfödningen Herta, blev stjärnan till en komet. Trots sina unga år har hon en lång karriär bakom sig och denna fick ordentlig fart när hon baserade sig i tyska Warendorf hos familjen Algotsson-Ostholt tidigare i år.


Frida Andersén. Foto: Lottapictures.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden