Världen
3 december 2020 06:34

Rösta på årets KWPN-häst

OmröstningNu har KWPN tagit fram sex kandidater till titeln Årets KWPN-häst. Det går fint även för svenskar att rösta.

Rösta på årets KWPN-häst
Maikel van der Vleuten och Dana Blue vann klassen som hade 41 startande. Foto: Roland Thunholm

Det nederländska avelsföreningen KWPN ordnar en tävling där årets häst ska koras. Förra året vann Glock´s Johnson, och nu är det upp till allmänheten att rösta på årets vinnare.

Årets nominerade:

Dana Blue (Mr. Blue – Hemmingway) vann 1,55/1,60 två veckor i rad i St. Tropez, liksom en 1.50 på samma tävlingsplats. Det grå stoet lyckades med detta tillsammans med med ryttaren Maikel van der Vleuten.

Cristello (Numero Uno – Voltaire) har tävlat med Denis Lynch i över ett år. De började år 2020 med en vinst i 1,50 i Leipzig, och i september vann de en 1,60 i St. Tropez.

Desperado N.O.P. (Vivaldi – Havidoff) tog brons i de holländska mästerskapen med Emmelie Scholtens. På den enda andra tävlingen som ekipaget startat på i år, Jumping Amsterdam, kom de trea. Desperados resultat var 77,87 procent i Grand Prix och över 80 procent i kür.

A74q0098
Emmelie Scholtens och Desperado N.O.P. Arkivfoto. Foto: Roland Thunholm

GC Chopin’s Bushi (Contendro II – Nairobi) har tävlats av Denis Lynch. I januari hade ekipaget tre topp fem-placeringar och en femteplats i kvalet till världscupen. De vann ett kval i Leipzig, och kom tvåa i en 1,55-klass i Göteborg.

Denislynch.jpg
Denis Lynch och GC Chopin’s Bushi var söndagens stora vinnare i Leipzig. Arkivfoto.

Glamourdale (Lord Leatherdale – Negro) debuterade Grand Prix med sin ryttare Charlotte Fry med ett resultat nära 78 procent. Dessutom har Glamourdale fått sin första KWPN-godkända son, Mandienio WL.

Glamourdalestrimg_7553
Charlotte Fry på Glamourdale. Arkivfoto. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Zaïre-E (Son De Niro – Jazz) har vid 16 års ålder fortfarande är i form, tillsammans med tyska ryttaren Jessica van Bredow-Werndl. I Aarhus satte ekipaget personligt rekord med resultatet 85,335 procent i en kür i Aarhus. De har vunnit även i Mariakalnok, och placerade sig tvåa i både Amsterdam och Hagen.

A74q0509
Jessica von Bredow-Werndl och Zaire-E. Arkivfoto. Foto: Roland Thunholm

Rösta här, fram till den 31 december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden