Världen
3 december 2020 06:34

Rösta på årets KWPN-häst

OmröstningNu har KWPN tagit fram sex kandidater till titeln Årets KWPN-häst. Det går fint även för svenskar att rösta.

Rösta på årets KWPN-häst
Maikel van der Vleuten och Dana Blue vann klassen som hade 41 startande. Arkivfoto

Det nederländska avelsföreningen KWPN ordnar en tävling där årets häst ska koras. Förra året vann Glock´s Johnson, och nu är det upp till allmänheten att rösta på årets vinnare.

Årets nominerade:

Dana Blue (Mr. Blue – Hemmingway) vann 1,55/1,60 två veckor i rad i St. Tropez, liksom en 1.50 på samma tävlingsplats. Det grå stoet lyckades med detta tillsammans med med ryttaren Maikel van der Vleuten.

Cristello (Numero Uno – Voltaire) har tävlat med Denis Lynch i över ett år. De började år 2020 med en vinst i 1,50 i Leipzig, och i september vann de en 1,60 i St. Tropez.

Desperado N.O.P. (Vivaldi – Havidoff) tog brons i de holländska mästerskapen med Emmelie Scholtens. På den enda andra tävlingen som ekipaget startat på i år, Jumping Amsterdam, kom de trea. Desperados resultat var 77,87 procent i Grand Prix och över 80 procent i kür.

A74q0098
Emmelie Scholtens och Desperado N.O.P. Arkivfoto. Foto: Roland Thunholm

GC Chopin’s Bushi (Contendro II – Nairobi) har tävlats av Denis Lynch. I januari hade ekipaget tre topp fem-placeringar och en femteplats i kvalet till världscupen. De vann ett kval i Leipzig, och kom tvåa i en 1,55-klass i Göteborg.

Denislynch.jpg
Denis Lynch och GC Chopin’s Bushi var söndagens stora vinnare i Leipzig. Arkivfoto. Foto: FEI/Thomas Reiner

Glamourdale (Lord Leatherdale – Negro) debuterade Grand Prix med sin ryttare Charlotte Fry med ett resultat nära 78 procent. Dessutom har Glamourdale fått sin första KWPN-godkända son, Mandienio WL.

Glamourdalestrimg_7553
Charlotte Fry på Glamourdale. Arkivfoto. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Zaïre-E (Son De Niro – Jazz) har vid 16 års ålder fortfarande är i form, tillsammans med tyska ryttaren Jessica van Bredow-Werndl. I Aarhus satte ekipaget personligt rekord med resultatet 85,335 procent i en kür i Aarhus. De har vunnit även i Mariakalnok, och placerade sig tvåa i både Amsterdam och Hagen.

A74q0509
Jessica von Bredow-Werndl och Zaire-E. Arkivfoto. Foto: Roland Thunholm

Rösta här, fram till den 31 december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden