Dressyr
20 april 2023 15:40

Rothenberger tillbaka i toppen

InternationelltHorses & Dreams i tyska Hagen lockar ofta flera toppryttare och årets upplaga är inget undantag - två ryttare från den svenska spetstruppen är på plats men mötte hårt motstånd i den inledande fyrstjärniga Grand Prix-klassen. Segern gick till Sönke Rothenberger som haft ett par år av stiltje.

Rothenberger tillbaka i toppen
Sönke Rothenberger, här på Cosmo under OS 2016, toppade Grand Prix under Horses & Dreams. Foto: Roland Thunholm

Tävlingarna inleddes redan på onsdagen med en trestjärnig Grand Prix där Patrik Kittels fru Lyndal Oatley, tävlande för Australien, toppade klassen med Elvive (KWPN sto -09, e Tuschinski-Blue Hors Don Schufro, uppf B Roerink, äg Carol & Andrew Oatley). Stoet har inte tävlat på nästan ett år men verkar vara i toppform – det blev seger även i torsdagens Grand Prix Special.

I samma klass red Marina Mattsson hem en fin fjärdeplats med 11-årige Helix på 68,8 procent.

När det var dags för den fyrstjärniga touren att starta på torsdagen stod en Grand Prix på schemat. Patrik Kittel och Therese Nilshagen är på plats med Forever Young HRH och Dante Weltino, och placerade sig som trea och femma.

Segern gick till Tyskland genom Sönke Rothenberger, som efter flera framgångsrika år med Cosmo försvann från toppbanorna efter EM 2019 då valacken skadade sig. Rothenberger har visserligen gjort ett par starter men har inte funnits med på de stora tävlingarna.

Idag vann han Grand Prix i sadeln på 9-årige Fendi (DWB e Franklin-Diamond, uppf Danish Derby Horse Shows ApS, äg Rothenberger), en hingst som funnits hos Rothenberger sedan 2019. Närmast bakom fanns dansk dynamit genom Nanna Skodborg Merrald och Blue Hors St. Schufro, före Kittel och Forever Young HRH.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden