Sport
4 juli 2015 13:45

Dagens segrare i RPC

Ebba Lindbergson, Frida Bloman, Nora Jernberg, Michelle Hoffback och Isabella Lindell blev lördagens vinnare i Ridsport Ponny Cups deltävling i Västervik.

Dagens segrare i RPC
Michelle Hoffback red Poetic Kelly RC 108 till seger i kategori D, grupp 2.

Ebba Lindbergson red Munsboro Yellow Sun till seger i kategori B när lördagens deltävling av Ridsport Ponny Cup drog i gång på Västervikortens ryttarförenings nationella tävlingar i hoppning för ponnyer. Ekipaget, som tävlar för Jump Club RSF var ett av tre som dubbelnollade i den tio ekipage stora klassen. Tidsmarginalen ner till tvåan Philip Svitzer var ungefär 0,6 sekunder. 
– Ååå, det känns jättebra. Det var hans första täcke, säger Ebba Linbergson. 

I kategori C, grupp 2, vann Frida Bloman med Munsboro Baby Blue, Mitt hjärta hästsportförening. Ekipaget stod för en av två dubbelnollor i klassen som hade nio ekipage till start. 
– Det var oväntat. Jag har verit i USA en månad och har inte ridit, jag kom nyss hem, säger Frida Bloman. 

Kategori C, grupp 1, vanns av Djursholmsryttaren Nora Jernberg på Monetrix. Ekipaget var enda dubbelnollan i den elva ekipage stora klassen. 
– Det känns extra bra att få vinna. Förra året var jag tvåa en gång och rev sista hindret en gång, säger Nora Jernberg. 

Isabella Lindell och Foxtown Elderberry vann kategori D, grupp 1. Klassen hade 15 startande och segerekipaget från Nyckelryttarna var det enda som dubbelnollade. 
– Jag har bara ridit den här omgången så jag kan inte vara med i finalen. Det är lite synd nu när det gick så bra, säger hon. 

Grupp 2 i kategori D hade tolv startande ekipage och tre gjorde upp i en omhoppning. Michelle Hoffback och Poetic Kelly RC 108, Billdals ridklubb, var enda ekipaget som lyckades nolla även i omhoppningen. 
– Vi åkte hit för det gick så bra när vi tävlade förra helgen. Nu vill vi så klart till finalen, säger hon. 

Ridsport Ponny Cup går som vanligt i medelsvår B. 

Lisbeth Pahnke Airosto/Annelie Frank

Resultat, kategori B

Resultat, kategori  C, grupp 2

Resultat, kategori C, grupp 1

Resultat, kategori D, grupp 1

Resultat, kategori D, grupp 2

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden