Avelsnyheter
27 januari 10:20

Rutinerade testryttare till bruksprovet

SWB:s bruksprovDet blir väl beprövade testryttare som tar sig an det populära testridningsmomentet vid årets bruksprov på Strömsholm. Se här vilka SWB har bjudit in för att testa hingstarnas ridbarhet.

Rutinerade testryttare till bruksprovet
Philipp Hess och Dantes Vincero GJ på bruksprovet i fjol. Foto: Roland Thunholm

Testridningen där hingstarnas ridbarhet bedöms är en av publikfavoriterna på bruksprovet i regi av SWB. I år det fyra rutinerade testryttare som blir domarnas förlängda arm. I hoppningen är det Jennifer Fogh Pedersen som gör sitt nionde bruksprov som testryttare. Hon får sällskap av Dave Maarse som gör sitt sjätte bruksprov för SWB.

Danska Jennifer Fogh Pedersen bor i Tyskland där hon driver ett utbildningsstall för unga hästar. Fogh Pedersen har tävlat upp till 1,60 internationellt. Holländaren Dave Maarse driver tävlingsstallet Droogstal tillsammans med sin fru Gaby och rider upp till svår hoppning internationellt.

Rinné tillbaka efter fotskadan

Testryttare i dressyr är Philipp Hess, som gjorde sitt första bruksprov 2020 och var med i fjol. Han får i sin tur sällskap av Malin Rinné som har varit testryttare två gånger tidigare. Hon skulle ha varit med i fjol men bröt dessvärre foten precis innan.

Philipp Hess har varit testryttare vid många av de tyska hingstproven och driver även han ett utbildningsstall. Philip är son till Christoph Hess som varit mycket uppskattad gångartsdomare vid Breeders Trophy. Malin Rinné jobbar på Saab till vardags samtidigt som hon tränar och tävlar aktivt upp till Grand Prix.

Årets bruksprov äger rum på Strömsholm den 27 mars-1 april. Testridningen sker den 31 mars och kan även följas via Equisport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden