Världen
11 december 2019 15:58

Ryska ryttare kan delta i OS under neutral flagg

Ryttare från Ryssland har möjlighet att delta i OS i Tokyo, trots beslutet om avstängning av ryska idrottare från internationellt tävlande. Men de får då tävla under neutral flagg och inte för Ryssland.

Ryska ryttare kan delta i OS under neutral flagg
Det finns fortfarande möjligheter för ryska ryttare att delta i OS 2020. Foto:iStock

I somras kvalade Ryssland ett dressyrlag till OS i Tokyo, genom seger i en kvaltävling i Moskva i juni. Det laget får inte starta under rysk flagg, efter beslutet i den internationella dopningsbyrån Wada, som innebär att ryska idrottare stängs av från internationellt tävlande i fyra år.

Men Eurodressage har tagit kontakt med FEI, som öppnar för möjligheten att de ryska ryttarna får starta under neutral flagg, såvida de klarar de dopingtester som kommer att genomföras före OS.

En talesperson för FEI säger till Eurodressage att FEI till fullo stöttar FEI:s beslut, som innebär att den ryska flaggan inte får förekomma vid något större idrottsevenemang under fyraårsperioden, men att det också handlar om att se till rättigheterna för de idrottare som är rena och att stödja dem.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden