Sverige
17 juni 15:30

Ryttare och häst fastnade i dyhål

OlyckaUPPDATERAD 17.51 En ryttare och en häst fastnade på måndagen i ett dyhål i oländig terräng i Ronneby i Blekinge. Räddningstjänsten fick kämpa i flera timmar för att få loss ekipaget.

Ryttare och häst fastnade i dyhål
Räddningstjänsten kallades till platsen. Foto: iStock

En person fastnade under måndagen under en häst i ett dyhål i Ronneby. 
– Vi har precis hjälpt personen loss och nu fokuserar vi på att rädda hästen, sade en larm- och ledningsoperatör till TV4 Nyheterna vid 14-tiden på måndagen

Enligt TV4 Nyheterna var det ryttaren själv som slog larm vid 13-tiden och personen var hela tiden vaken och talbar. 

Vid 14.15-tiden uppges räddningstjänsten ha fått loss personen ur dyhålet, men det kom att ta ytterligare två timmar innan räddningstjänsten fick loss hästen. Terrängen där olyckan inträffade var svårtillgänglig och det tog tid innan räddningstjänsten fick alla insatser till platsen.

Olyckan inträffade mellan Hallabro och Eringsboda i Ronneby kommun. Skadeläget för hästen är oklart, men enligt uppgifter till blt.se kunde hästen stå på alla fyra ben.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden