Sverige
21 oktober 2020 18:31

Ryttargalan direktsänds digitalt

HästfestRyttargalan är tillfället då ridsportens hjältar hyllas, men i år blir den inte som vanligt. Fördelen är att hela Hästsverige kan ta del – när Ryttargalan både blir digital och direktsänds. Dessutom har Ridsport instiftat ett alldeles färskt pris, med anledning av det stukade tävlingsåret.

Ryttargalan direktsänds digitalt
Anna Boström, Vendelsö ridskola, vann priset som Årets ridlärare på Ryttargalan 2015. Arkivbild: Roland Thunholm

Den sedvanliga Ryttargalan på Grand Hôtel i Stockholm tar pandemipaus i år. Istället rustar Svenska Ridsportförbundet för en digital gala som direktsänds den 26 november med start 20.00 i Svenska Ridsportförbundets sociala kanaler.

Det blir en galatimme fullproppad med gäster, inslag från stallbacken, hyllningar och hästsnack under ledning av Henrik Johnsson.
– Vi vill hylla våra hjältar och sprida stolthet i hela Ridsportsverige, så vi hoppas att många tar tillfället att fira med oss, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och Ryttargalans juryordförande.

Med anledning av den stukade tävlingssäsongen är Ridsports pris Årets Komet satt på paus. Redaktionen har istället instiftat ett nytt pris, Ridsports Inspirationspris. Det kommer att delas ut till någon som under året satt ett avtryck i ridsportvärlden genom att inspirera andra människor att våga tro på sina drömmar, tänka nytt eller våga kliva utanför den trygga boxen.
– Vi är väldigt glada över vårt Inspirationspris, det känns helt rätt i dessa tider att lyfta någon som kan inspirera andra, på ett eller annat sätt, säger Ridsports redaktionschef Lena Sellman.
– Redaktionen har diskuterat flera möjliga namn, alla värdiga vinnare av priset, men var ganska eniga om vem som skulle bli den slutliga vinnaren. Det ska bli väldigt roligt att få hylla personen i fråga.

 

Ny priskategori 2020 är även Årets tränare.

Åtta priser kommer att delas ut

Årets bragd (Specialpris 2020) – i samarbete med Saab (mer information inom kort)
Årets ridskola – i samarbete med Folksam och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridlärare – i samarbete med Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets hästskötare – i samarbete med ATG
Årets uppfödare – Svenska Ridsportförbundet
Årets tränare NY! – Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridskolehäst – Svenska Ridsportförbundet
Ridsports Inspirationspris NY! – Ridsports pris

Alla som får pris 2020 kommer också att hyllas på Ryttargalan 2021, då förhoppningen är att galan ska vara tillbaka på Grand Hôtel igen.

Läs mer om Ryttargalan och nominera till priserna här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden