Sportnytt
22 juni 2018 11:27

Ryttarpappa får böter efter att ha slagit häst

BeslutEn pappa får böta efter att ha slagit sin dotters häst med ett spö på en tävlingsplats. Det här har Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd bestämt.

Ryttarpappa får böter efter att ha slagit häst
Målet med tillägget i TR om vad funktionärer får säga till media var att stoppa personangrepp. Bilden är tagen i ett annat sammanhang och på en annan plats. Foto: Roland Thunholm

Det var på en regional hopptävling som den aktuella ryttarpappan slog sin dotters häst efter avslutad ritt.

Det är en funktionär som har vittnat om att det hände när pappans dotter red ut från banan. Pappan ska ha sagt ”Om hästen inte sköter sig så gör man så här”, tagit spöt från ryttaren, tagit tag i tyglarna och sedan gett hästen ett kraftigt slag på bakdelen med spöt.

Pappans förklaring är att hans reaktion berodde på att han blev trampad av hästen.

Överdomaren stängde av pappan från tävlingen och delade ut ett gult kort. Nu har ärendet också varit uppe i Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd som dömer pappan till 1 500 kronor i böter. Nämnden menar att även om pappan blev trampad så är agerandet inte lämpligt. Nämnden har också varit enig i sitt beslut.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden