Nyheter
6 mars 2020 19:41

Sadeltjuvar hos John Hickey: ”Det känns otäckt”

SadelstöldHoppryttaren John Hickey har haft påhälsning i sadelkammaren och åtta av de finaste sadlarna är borta. John Hickey känner stort obehag över att någon har rört sig i stallet medan han och familjen ligger och sover. "Det känns otäckt att någon har kommit till vår gård mitt i natten", säger han.

Sadeltjuvar hos John Hickey: ”Det känns otäckt”
John Hickey är uppskattad hopptränare och framgångsrik svårklassryttare. Foto: Fredrik Jonsving

”Åtta av våra bästa sadlar stals i natt. Vi har numret på alla. Om du har några goda råd om hur vi kan få tillbaka sadlarna, kommer du att belönas.” Det skriver John Hickey själv på Instagram där han har lagt upp en bild med tomma sadelhållare. ”Håll koll på Blocket och ring tullen”, är ett av råden som trillar in bland kommentarerna som kryddas med arga emojisar.

John Hickey berättar för Ridsport att en liten bil troligen passerat familjens hus någon gång mellan 01.00 och 05.30 natten mellan torsdag och fredag för att komma till stallet. Därefter har tjuvarna arbetat snabbt och ingen har sett eller hört något.

Img_3541
John Hickeys sadelkammare länsades på de allra finaste sadlarna. Foto: Privat

Åtta sadlar till ett värde av 150 000 kronor är borta.
– Polisen bara noterade allt och kom inte ens ut, vilket vi tyckte var konstigt, säger John Hickey som fick låna en sadel av en god vän under fredagen.

– Det känns otäckt att någon kommit hem till vår gård mitt i natten när jag och min familj ligger och sover, för att stjäla något som är viktigt i vårt arbete.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden