Sverige
16 augusti 2017 11:34

Sadlar för 200 000 kronor stulna

Tio sadlar stals vid ett inbrott hos Karlstad RK. ”Det känns jätteledsamt. Man blir rent ut sagt förbannad för det ställer till så mycket problem” säger verksamhetschefen till Nya Wermlands-Tidningen.

Sadlar för 200 000 kronor stulna
Det har varit flera stölder av sadlar den senaste tiden. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Sadlarna, som tillhör personer som har sina hästar uppstallade på klubben, stals under natten till lördagen hos Karlstad RK. Värdet uppges vara runt 200 000 kronor.
”Det känns jätteledsamt. Man blir rent ut sagt förbannad för det ställer till så mycket problem. Jag tycker otroligt synd om de drabbade” säger verksamhetschefen Anna Bengtner till NWT.

Inget annat än sadlarna försvann vid inbrottet och händelsen är polisanmäld.
”Det finns andrahandsmarknad både i Sverige och utomlands. Vi vill uppmana dem som köper begagnade sadlar att tänka till, för en stulen sadel säljs långt under det egentliga värdet. Man ska ställa sig frågan: är det rimligt att den här sadeln kostar såhär lite?” säger Anna Bengtner till NWT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden