Hoppning
21 januari 2018 17:08

Sagoslut på världscupen där Douglas blev sexa

Som på filmDouglas Lindelöw behövde en dos poäng i världscupen och visst ordnade han det tillsammans med Zacramento. Sjätte plats i klassen som, likt den bästa sannsaga, vanns av Christian Ahlmann och Taloubet Z i deras sista start tillsammans.

Sagoslut på världscupen där Douglas blev sexa
Taloubet Z avslutade sin sagolika karriär med seger under en nöjd Christian Ahlmann. Foto: FEI

Douglas Lindelöw och Zacramento (SWB, val f 2005 e Cardento-Cortus, äg Hakansson Häst AB) levererade dubbelt felfritt i världscupen och tog en sjätteplats. De var andra ekipage ut i omhoppningen och deras tid kapades några gånger på sluttampen.

Ridsport, Ullevi Dag 4
Douglas och Zacramento klättrar mot final. Arkivbild: Roland Thunholm

Allra snabbast var klassens absolut sista ekipage i sin absolut sista start. Förra året satte Rolf-Göran Bengtsson och Casall punkt genom att vinna en storseger och nu blev det alltså ett liknande sagoslut för ett annat toppekipage.

Christian Ahlmann och Taloubet Z (KWPN f 2000 e Galoubet A-Polydor, uppf Schoorls C.T. Klaver, äg Judy Ann och L.N Melchior och Christian Ahlmann) tackade efter åtta år på banorna för sig  genom att vinna världscupen på hemmaplan. Ekipaget har flera segrar i världscuper, Global Champions Tour, Grand Prix-klasser samt en prestigefylld vinst i Top 10-finalen. Nu väntar avelsboxen för 18-åringen, som hyllades med nationalsång och stående ovationer för både sin seger och hela sin karriär.

Peder Fredricson med H&M Christian K landade på plats 18 med ett nedslag. Stephanie Holmén, som snyggt debuterade i världscupen, kom på plats 30 med åtta fel.

Douglas klättrar

Tack vare elva nya poäng klättrade Douglas till plats 14 i ligan på totalt 35 poäng. Henrik von Eckermann, som med marginal är finalklar, puttades ner från sin ledarplats av Kevin Staut som blev femma i dag. Staut har 65 poäng mot Eckermanns 57.

Det blev inga nya poäng för Peder Fredricson, som har 26 poäng. Tre omgångar återstår innan det är dags för final, så än finns chansen att plocka poäng.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden