Sportnytt
25 februari 2020 16:34

Säkerheten vid prisutdelningar i fokus efter Gulliksens fall

SäkerhetTävlingarna på Gothenburg Horse Show slutade med stor dramatik när världscupsegraren Geir Gulliksen åkte av, utan att ha knäppt hjälmen. − Så här vill vi inte ha det, och nu kommer vi att ta upp frågan med FEI om säkerheten vid prisutdelningar, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen.

Säkerheten vid prisutdelningar i fokus efter Gulliksens fall
Geir Gulliksens fall från hästen såg dramatiskt ut med slutade väl. Foto: Pernilla Hägg

Geir Gulliksen klarade sig undan med några blåmärken, men situationen gör att Gothenburg Horse Show nu ser över sina rutiner kring prisutdelningar och kommer att ta upp frågan med det internationella ridsportförbundet FEI.

− Vi har varit förskonade från sådant här vid prisutdelningar tidigare. Nu slutade allt väl och jag hade kontakt med Geir Gulliksen i går. Han var helt okej och på väg till tävlingarna i Doha, säger Tomas Torgersen till Ridsport.

Torgersen är mycket tveksam till traditionen att de manliga ryttarna tar av sig hjälmen i samband med prisutdelning.
− Jag tar med mig den här frågan till FEI:s Sports Forum i Lausanne i april. Förhoppningsvis har fler fått upp ögonen kring säkerheten efter den här händelsen, säger Tomas Torgersen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden