Sportnytt
9 februari 2016 16:00

OS-sponsring över gränserna

Fälttävlansryttaren Linda Algotsson har bestämt sig - hon ska göra allt hon kan för att ta sig till OS i Rio i sommar. Utan stöd från SOK jobbar hon stenhårt på att få in egna sponsorer och nu har hon fått hjälp från oväntat håll.

OS-sponsring över gränserna
Linda Algotsson och Fairnando har startat upp till och med internationell trestjärnig klass. Foto: Lottapictures

Att satsa mot ett OS, inte bara med en utan två hästar, och samtidigt hålla igång hästar på lägre nivå som kan ta över i framtiden kostar pengar. De ryttare som lever på ridsporten behöver oftast ha flera ben att stå på, som utbildning och försäljning av andras hästar, träning med mera. Det kryllar inte av sponsorer i Sverige och särskilt inte inom fälttävlan. Så när Springfield Showjumpers, med Aisling Zetterman i spetsen, tog kontakt med Linda Algotsson blev hon glatt överraskad.

– Det är fantastiskt kul att kunna gå över gränsen och samarbeta mellan grenarna, säger Linda Algotsson.
Springfield sponsrar nu Linda med ekonomiskt stöd fram till OS i Rio.
– Det ger mig en puff i tränings- och tävlingssatsningen, nu kan jag satsa lite till. Det är en dyr sport och alla sponsorpengar betyder mycket.

Aisling Zetterman är mamma till Daniel och Alexander Zetterman, vilket gör att hoppningen är det som ligger dem närmast.
– Jag tycker det är jättecoolt av henne, hon har ett stort hjärta för sporten. Det är helt otroligt att hon engagerar sig i mig också, när hon har sina söner i hoppningen. När jag inte var med i SOK:s satsning ville hon och Springfield Showjumpers satsa på mig, konstaterar Linda.

Det är Fairnet och Fairnando som matchas av Linda mot OS i Rio. Under vintern har fokus legat på dressyrträningen.
– Finns det inga pengar blir det ingen träning, de ekonomiska resurserna är jätteviktiga. Dessutom måste man bygga underifrån också, man måste ha påfyllnadshästar – annars dröjer det flera år innan man är tillbaka på tävlingsbanan igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden