Hoppning
7 maj 2019 14:38

Samma ryttare tog två av fyra kvalplatser till Falsterbo

FinalklartDe första 4-åringarna har fått sina kvalbiljetter till Falsterbo Horse Show. Två av de fyra kvalplatserna som delades ut i Värnamo gick dessutom till samma ryttare.
− Det hade jag inte räknat med, även om jag tycker att det är två fina hästar, säger ryttaren, som fick göra sin första start i snöstorm.

Samma ryttare tog två av fyra kvalplatser till Falsterbo
Julia Johansson och Pavalenski van de Dreef, efter att snön övergått i solsken i Värnamo. Foto: Lena Johansson

Det var Julia Johansson från Mjölby som fick full pott med sina två 4-åringar när första kvalet avgjordes hos Värnamobygdens Ryttarförening – i minst sagt omväxlande väder.
− Vi gjorde första starten i snöstorm, men hästen, K.Petit ’Da Mour-S var helt cool. När jag sedan startade Pavalenski van de Dreef var det solsken.
− Ingen av dem är särskilt världsvana. De har gjort två starter var hittills i livet, och då vet man fortfarande inte riktigt hur de ska agera.

Det är Julias mamma Lena Johansson som äger båda hästarna. Pavalenski van de Dreef (BWP val f 15 e Cornet Obolensky D’12 –  Lord Z  uppf Arnold van Rentergem) har familjen haft sedan den var ett och ett halvt år, och KWPN-stoet K.Petit ’Da Mour-S (f 15 e Kannan – Indoctro uppf L. Jochems) köpte de som 3-åring.
− Tanken är att vi ska ha kvar dem, och se hur det går. Det är fina hästar, säger Julia, som tävlar och utbildar hästar, och nu är klar för Falsterbo för nionde året i rad. Under helgen kvalade hon också 7-åriga Anita (HOLST sto e Aragorn – Clearway) genom seger i 140-hoppningen.

Kort förberedelse

I år var första året där fyraåringar fick starta tidigast 1 april, och därmed var det kort förberedelsetid till första kvalet.
− Jag tycker att den gränsen är bra. Har man hästar som är bra i psyket och är väl förberedda, och om man som ryttare kan ge bra support, då fungerar det. Du kan ändå inte kvala en häst som inte är redo för det, säger Julia Johansson.

De övriga två kvalplatserna i Värnamo gick till Mano de Boer och Ilias-K van’t Kattenheye Z, samt tillIda Nilsson och Koh I Noor.

Länk till resultaten

Fem kvalplatser återstår för 4-åriga hopphästar inför Falsterbo:
Föreningen Equality Riders/ Wermland Equestrian Games/ 12 maj
Åby RK/ Norrköping Horse Show/ 18 maj
Föreningen Runsten Equestrians/ Runsten Equestrian Games/ 1 juni
Båstad RK/ 14 juni
Föreningen Fjärås Hoppryttare/ Gothenburg Summer Tour/ 15 juni

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden