Sportnytt
8 maj 2019 17:09

Sara Algotsson Ostholt berättar om tragedin

Nu berättar Sara Algotsson Ostholt om den hemska natten när hästlastbilen fattade eld och en tävlingshäst dog i lågorna.

Sara Algotsson Ostholt berättar om tragedin
Sara Algotsson Ostholt. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Det var natten till i måndags som den svenska fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt var på väg hem från tävlingar i Sopot i Polen när det plötsligt började brinna i lastutrymmet.
Enligt medieuppgifter fanns hästarna Chacco´s Crack och Arpertina i lastbilen.
Sara reste tillsammans med sonen Eric och hästskötaren Roberto Scherneck när de upptäckte att tjock rök bolmade ut från lastbilen.

”Jag stannar direkt i vägrenen på motorvägen och Roberto rusar ut och får ner den bakre rampen. Rök och eld vräker ut och han lyckas till hälften få loss hästen som stod längst bak. Hon sliter sig loss och kommer ur sin grimma. Då är häst nummer två redan övertänd. Vi försöker att få upp mellanväggen, men allt är övertänt och lågorna slår emot oss. Vi lyckas inte rädda den andra hästens liv. Roberto springer och får ut Eric ur lastbilen” berättar Sara Algotsson Ostholt i ett sms till tidningen Hippson.

Hon skriver också att de är tacksamma för att hon, Eric och Roberto överlevde och är i gott skick, samtidigt som det är fruktansvärt tragiskt med hästarna.

Under onsdagen lade Sara Algotson Ostholt ut en bild på Chacco´s Crack på sociala medier med texten ”R.I.P, I’m so sorry I couldn’t save your life”.

Tidigare rapportering.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden