Fälttävlan
7 augusti 2017 13:57

Sara Algotsson Ostholt har köpt Reality

UPPDATERAD I vintras meddelade hälftenägaren Sara Algotsson Ostholt att ”Facebookhästen” Reality 39 var till salu.
Det är hon inte längre.
Algotsson Ostholt har nämligen köpt ut den tidigare hälftenägaren och är numera ensam ägare till stoet hon red i Rio.

Sara Algotsson Ostholt har köpt Reality
Reality 39, även känd som "Bigsy" eller "Facebookhästen" är sedan en tid tillbaka Sara Algotsson Ostholts egen häst. Här syns ekipaget vid OS i Rio. BILDBYRÅN

Fälttävlanshästen Reality (HANN sto f 2004 e Rabino-Prince Thatch xx) blev för fem år sedan känd som ”Facebookhästen” sedan Sara Algotsson Ostholt fick hjälp en insamling i sociala medier för att finansiera sitt köp av det som senare skulle bli hennes OS-häst.

Via insamlingen fick Sara Algotsson Ostholt ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa hästen tillsammans med Sara Sjöborg Wik. De båda ägde halva hästen var fram tills i våras men i dag skriver Sara Algotsson Ostholt på sin facebooksida att Reality, även känd under smeknamnet Bigsy, är Saras egen sedan en tid tillbaka.

För Ridsport bekräftar Sara Algotsson Ostholt att hon nu står som ensam ägare till hästen, åtminstone fram till EM.
– Jag har fått hjälp med att köpa loss henne från den andra ägaren, det stämmer, säger hon och förklarar att framtiden för ”Bigsy” är oviss efter EM.
– Efter EM måste jag ta nya beslut, om jag kan och ska behålla henne eller om jag ska föröka sälja och satsa på yngre hästar. Det får framtiden utvisa, säger hon. 
På sin facebooksida skriver Algotsson ostholt att hon nu
”söker nya samarbetspartners, som vill vara med o satsa framåt mot nya mål. En 6-7 åring med mkt potential, som kan axla Bigsys mantel, vore en hög önskan!”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden