Hoppning
26 augusti 2021 06:20

Säsongsstart för Arena Youth Tour

NystartSatsningen på den nya ungdomstouren Arena Youth Tour kom kraftigt av sig på grund av covid-19 och EHV-1 i fjol. Nu är touren redo för ny säsongsstart – med nya spännande kvalinslag.

Säsongsstart för Arena Youth Tour
Erik Nordström och Mprez gjorde en fenomenal insats och vann GHS Young Rider Cup 2020. Foto: Roland Thunholm

Ungdomstouren Arena Youth Tour stukades kraftigt både på grund av covid-19 och EHV-1 i fjol, men nu är touren redo för ny säsongsstart. Konceptet där kvalade ekipage både får starta på Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show i Scandinavium är en långsiktig satsning som ligger i linje med Svenska Ridsportförbundets ambitioner att utveckla svensk ridsport. Årets kvalregler bjuder dock på ett par förändringar.

Tre kval kommer att ridas där de 16 bästa (åtta juniorer och åtta young riders) får rida höstfinalen under Sweden International Horse Show. Därifrån kvalar sedan de fyra bästa juniorerna och de fyra bästa ungdomsryttarna direkt till vårfinalen under Gothenburg Horse Show.

Dessutom finns det ytterligare en möjlighet att kvala in till GHS genom Andra chansen och Sista chansen, där fyra juniorplatser och fyra young rider-platser till ska delas ut. Totalt får 16 ryttare starta vårfinalen under Gothenburg Horse Show.

En totalvinnare utses efter Gothenburg Horse Show, om denna ryttare lyckats vinna både höstfinal och vårfinal kommer en extra bonus att betalas ut.

”Konceptet ger landets ungdomsryttare en samlad serie som syftar till att inspirera och utveckla nästa generation landslagsryttare. Att tidigt i karriären få starta i en arena likt Friends Arena eller Scandinavium tillsammans bland världens bästa ryttare är en erfarenhet som inte nog går att understryka.” Det skriver arrangörerna av touren i ett pressmeddelande.

Henrik Lannér, landslagsansvarig för juniorer och young riders säger så här:
– Vi från hoppledningens sida är superglada för Arena Youth Tour där våra ungdomar får chansen att starta på dessa fina internationella tävlingar. Det är en svårslagen erfarenhet att få rida inför den stora publiken och att vistas i den internationella miljön, det ger våra ungdomsryttare ett tydligt mål inför inomhussäsongen.

Arena Youth Tour rids i 1,40 för juniorer och 1,45 för ungdomsryttarna. Ryttarna rider samma bansträckning och har en gemensam prisutdelning.

Kval 2021

Vecka 38 – Sundbyholm HCRF
Vecka 41 – Lidköpings RK
Vecka 45 – Billdals RK

Höstfinal

Vecka 47 – Sweden International Horse Show

Andra chansen

Vecka 4 – Strömsholms RF

Sista chansen

Vecka 6 – Borås FK

Vårfinal

Vecka 8 – Gothenburg Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden