Hoppning
1 februari 2021 06:20

Satu Liukkonen 1,45-segrare i Lund – flera svenska GP-placeringar utomlands

FramgångarSuperrutinerade ekipaget Satu Liukkonen och Gurra Hop tog hand om segern i helgens 1,45-klass i Lund. Samtidigt plockade tre svenska tjejer fina 1,45-placeringar i både Belgien och Spanien.

Satu Liukkonen 1,45-segrare i Lund – flera svenska GP-placeringar utomlands
Gurra Hop och Satu Liukkonen har hängt ihop ett bra tag, här är en gammal bild från när de vann 7-årschampionatet 2014. Foto: Roland Thunholm

Satu Liukkonen och Gurra Hop stod för den enda nollan i helgens 1,45-klass hos Lunds Civila Ryttarförening och kammade därmed hem segern. Tvåa blev Philip Svitzer som red i mål med fyra fel på tiden 57,03 sekunder med Alida Nike. Även Isabell Bengtsson hade fyra fel tillsammans med hästen Hieke och knep tredjeplatsen på tiden 60,91 sekunder. Sista rosetten gick till Frank Kutscher och Ruby Princess, även de med fyra fel, på tiden 61,30 sekunder.

Samtidigt plockade Irma Karlsson en fjärdeplacering på belgiska Sentower Park med hästen Chacconu efter en dubbelnolla med snabb tid i 1,45. Femma i klassen, som bjöd på 55 starter, blev Wilma Hellström och Cicci Bjn. Segern gick till ”halvsvenske” brasilianaren Marlon Modolo Zanotelli (gift med svenska Angelica Augustsson Zanotelli, reds anm) och hästen Charlie Harper.

Antonia Andersson gjorde även hon en kanoninsats i spanska Valencia tillsammans med hästen Dexter. Ekipaget blev fyra i GP-klassen över 1,45-hinder som en av sju dubbelnollor i klassen som bjöd på 52 starter.

Resultatlista Lund

Resultatlista Sentower Park

Resultatlista Valencia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden