Hoppning
11 december 2018 06:30

Scott Brash pensionerar Ursula

Fölboxen väntarDen brittiska hoppryttaren Scott Brash har meddelat att han pensionerar sin mångåriga topphäst Ursula XII. Nu väntar en karriär som mamma för det framgångsrika stoet.

Scott Brash pensionerar Ursula
Scott Brash kom trea med Ursula XII vid världscupfinalen i Lyon 2014. Nu meddelar Brash att stoet är pensionerat och ska bli mamma (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Scott Brash och Ursula XII (SSH sto f-01 e Ahorn-Papageno, uppf Mrs M Turnball) har varit ett ekipage i den internationella världstoppen under många år. De har samlat på sig en lång rad segrar på femstjärnig högsta nivå – senast vann de GCT i Mexico City i våras. Den gångna helgen avslutade de sin karriär tillsammans genom att komma på sjätte plats i Top-10-finalen i Genève.

Det är Scott Brash själv som i sociala medier meddelar att stoet nu pensioneras från tävlingsbanorna.
”Sporten kommer inte att bli detsamma utan dig, och jag vet att jag definitivt inte jag. Men det är dags att njuta av din välförtjänta pension nu gamla tjej. Tack för alla ändlösa minnen Ursula”, skriver Scott Brash.

Här kan du se inlägget där Scott Brash skrittar ut från arenan på Ursula för sista gången:

Hoppas på föl

Ursula kommer nu att tillbringa sina lediga dagar hemma i stallet hos Scott Brash, och han har meddelat att tanken är att stoet ska betäckas nästa år.
”Hon kommer bli en riktigt bra mamma eftersom hon ha det bästa temperamentet och jag tror att hon verkligen vill bli mamma – när hon ser andra föl så tittar hon alltid intresserat på dem”, berättar Brash för Horse & Hound.

Ursula har en avkomma sedan tidigare, stoet Ashton Dollipierre (SSH f-05 e Dollar Dela Pierre) som tävlats upp till 1,35.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden