Hoppning
28 maj 2017 07:00

Se den känslosamma hyllningen av Casall Ask

Högtidligt och känslosamt. När superstjärnan Casall Ask hyllades vid avskedsceremonin i tyska Hamburg flödade känslorna. Här kan du se hela avskedsceremonin.

Se den känslosamma hyllningen av Casall Ask
Annelie Frank

Rolf-Göran Bengtsson var strålande glad efter målgång och seger i Grand Prix-hoppningen i tyska Hamburg. Trotjänaren Casall Asks avslutning på karriären kunde inte ha regisserats bättre.

Själva avskedsceremonin hölls i strålande solsken och med segergehäng på Rolf-Göran Bengtsson inför fullsatta läktare. Det mesta i hyllningsväg är redan sagt om hingsten – men han fick välförtjänta hyllningar igen. 
– Det är en häst som bara har blivit bättre och bättre med åren, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Publiken höll upp bandaroller med Casalls namn på och det hade gjorts specialnäsdukar med ett porträtt av hingsten på. När det var dags för avslutningsgaloppen runt arenan vinkade publiken farväl med dessa. 

Det delades också ut gåvor – Casall fick en stor korg med morötter att mumsa på, hans ständiga skötare Celia Rijntjes uppmärksammades också. 

Rolf-Göran höll sig samlad länge och berättade bland annat att totalsegern i Global Champions Tour i Doha är en av de prestationer Casall har gjort som han håller högst. Men på slutet av ceremonin hade ryttaren svårt att kontrollera rösten och hålla tårarna tillbaka. 

Casall själv gnäggade några gånger under ceremonin. Den 18-årige hingsten ska nu användas fullt ut i avel. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden