Ridsport Play
18 november 2019 15:04

Se ritten som brädade mästarduon

VärldscupenIsabell Werth vann årets världscupfinal med Weihegold OLD, och världsettan ses oftast rida hem promenadsegrar med sina topphästar. Men nu får den tyska dressyrdrottningen konkurrens på riktigt. Se ritten från världscupklassen i Stuttgart som petade ned mästarduon på en andraplats.

Se ritten som brädade mästarduon
Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB vann den tredje omgången av dressyrens världscup. Foto: FEI/Lukasz Kowalski

Tyska Isabell Werth är hela världens ddressyrdrottning. I våras vann hon sin tillsammans med Weihegold OLD sin tredje världscuptitel på raken, och med Bella Rose är hon såväl regerande världsmästare som europamästare. Men nu börjar det bubbla underifrån och Isabells till synes ointagliga tätposition känns inte längre helt oövervinnerlig.

När den tredje omgången av den pågående säsongen av dressyrens världscup i helgen reds i Stuttgart, Tyskland, var det inte Isabell Werth som stod högst på podiet. Segrade i GP-küren gjorde Isabells lagkamrat Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB, som med skyhöga poäng på det artistiska fick ihop 88,440 procent och red hem segern.
– Hon gav mig en känsla som jag aldrig haft förut, sade Jessica von Bredow-Werndl om Dalera efter segern.
– Jag är så förväntansfull över vår framtid nu.

Här kan du se klippet från Jessicas ritt i Stuttgart:

De tyska ryttarna var i en klass för sig och tog hand om de fem första placeringarna i Stuttgart. Trea kom Helen LangehanenbergSamsey FRH med 83,735 procent, fyra Dorothee SchneiderDSP Sammy Davies JR. med 83,395 procent och femma kom Jessicas bror Benjamin Werndl och Daily Mirror på 80,900 procent.

Jessica von Bredow-Werndl går nu upp i delad ledning av dressyrens världscup tillsammans med landsmannen Frederic Wandres. Isabell Werth vann andra omgången av världscupen när den reds i Lyon, men som titelförsvarare är hon direktkvalificerad till finalen i Las Vegas och hon räknar därför inte poäng i kvaltävlingarna.

Isabell Werth åkte inte lottlös hem från Stuttgart. Förutom andraplatsen i küren vann hon och Weihegold fredagens Grand Prix på 81,565 procent, och tillsammans med Emilio vann hon den fyrstjärniga Grand Prix Specialen under söndagen på 79,489 procent.

Resultat
Ställning efter tre omgångar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden