Nyheter
16 mars 2018 15:01

Seger direkt för Evelina Tovek

ParisEvelina Tovek och Karin Martinsen är inbjudna att tävla i U25-klasserna vid helgens tävlingar i Grand Palais, Paris. Första klassen inleddes strålande med felfria ritter som räckte till seger för Evelina och en stark placering för Karin.

Seger direkt för Evelina Tovek
Evelina Tovek tog en seger i Paris under fredagen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Vid helgens femstjärniga tävlingar i Grand Palais, Paris, rider Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson som svenska ryttare i seniorklasserna. Ytterligare två svenska ryttare är inbjudna att rida U25-klasserna: Evelina Tovek och Karin Martinsen.

I fredagens första klass för U25-ryttarna, en 1,40 över två faser, gick det lysande för svensk del. Båda blå/gula ryttarna red felfritt i båda faserna, och Evelina med Mill’s Sheridan (SWB hingst f-08 e Empire-Iowa) var snabbast av alla med sina 36,97 sekunder och plockade hem segern.

Karin Martinsen red Stenhage Tulip Tattoo (SWB hingst f-09 e Caressini L-No Limit), och där stannade klockan på 39,68 vilket räckte till en fjärde plats i klassen – en fin belöning till Karin som precis har passat på att fylla år i Paris.

Under lördagen och söndagen rids 1,45-klasser för U25-ryttarna.

Seniorryttarna mjukstartade i morse och kände på den vackra arenan i Paris. I 1,45-klassen nollade Malin i båda rundorna med H&M Indiana, Henrik joggade runt med en nolla och ett tidsfel på Mary Lou medan Peder utgick med H&M Zaloubet. Senare i eftermiddag rids en 1,50-hoppning som är ett kval till lördagens 1,60. Alla tre svenska seniorryttare finns med i startfältet. Malin rider på H&M Cue Channa, Peder har valt Hansson WL och Henrik rider den relativt nya bekantskapen Flotte Deern 5.

Peder bjuder på ett klipp på sociala medier där han visar hur det är att rida runt i den mäktiga arenan i Paris:

#grandpalais

Ett inlägg delat av Peder Fredricson (@pederfredricson)

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden