Sport
9 juli 2014 12:49

Seger för Nellie Berntsson

Nellie Berntsson var ensam nolla i omhoppningen och vann när Mountain Horse Children's Challenge avgjordes inför fullsatta läktare.

Seger för Nellie Berntsson
Nellie Berntsson vann Childrens Challenge, som reds för första gången i Falsterbo. Roland Thunholm

Det var tolv ekipage som gjorde upp i hoppklassen för unga mellan tolv och 14 år. De hoppade på 1,25-hinder i strålande sol inför fullsatta läktare på den stora arenan i Falsterbo.

Sju av dem var felfria i grundomgången som inbjöd till rytmisk ridning och fina språng. I omhoppningen var det kanske lite mer nerver med i spelet och en efter en fick med sig en bom ner. Det var framförallt insprånget i kombinationen som ställde till det när ekipagen kom i lite högre fart. Nellie Berntsson hade förmånen att få rida sist då hon vann tisdagens kval som var en stilbedömning. Hon red en väl avvägd runda i fräscht tempo på Conte de LaCour Th och gick över mållinjen utan fel. 
– Det har varit min dröm att få hoppa på den stora banan. Jag var nervös innan, det var ju så mycket folk. Men när jag väl rider skärmar jag bara av, säger Nellie Berntsson. 

Lars Parmler, som var en domarna i bedömningen av inverkan hos ryttarna, var nöjd med det har sett.
– Det har varit väldigt trevligt och roligt. Jag hoppas att den här sortens tävling har kommit Falsterbo för att stanna, säger han. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden