Sportnytt
21 juli 2015 09:25

Segrar tar USA till OS 2016

USA dominerar i Panamerikanska spelen. Genom två lagsegrar i ridsportgrenarna har de kvalat in till OS dubbelt upp.

Segrar tar USA till OS 2016
Marilyn Little, Boyd Martin, Phillip Dutton and Lauren Kieffer säkrade USA:s plats i fälttävlans-OS.

Medan Sverige kan OS-kvala vid kommande EM har USA tagit chansen på sin sida av Atlanten och säkrat biljetter till Rio. Just nu kämpar 6 000 idrottsmän från Nord-, Syd- och Latinamerika i de Panamerikanska spelen i Toronto. Runt 50 grenar finns på programmet, däribland de tre största ridsportdisciplinerna.

På dressyrarenan fightades ryttare från 16 länder och där tog USA sin femte raka lagseger, som i år banade vägen till OS. Steffen Peters och Legolas vann det individuella guldet. Vid EM i Aachen rider Sverige om en av tre OS-biljetter som finns i potten.

I fälttävlan deltog tretton länder, varav elva hade fulla lag. USA segrade återigen och tog en ny OS-plats. USA:s Marilyn Little  och RF Scandalous segrade individuellt. Nästa stora OS-kval är EM i Skottland där två platser står på spel för Sverige och övriga europeiska lag.

Hoppningen, där Sverige och USA redan är OS-kvalade sedan VM, avgörs under veckan i Toronto. Då har USA chans att öka på sin medaljskörd i Panamerikanska spelen ytterligare. Med fälttävlan och dressyr avklarat har USA:s ryttare skrapat ihop fyra guld och ett silver, medan Kanada har fixat två silver och två brons. Brasilien har tagit ett silver och två brons.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden