Sport
7 augusti 2015 16:52

Selma slog till i dressyren

Hela det svenska fälttävlanslaget har debuterat på Ribersborg och ridit dressyren. Selma Hammarström fixade det bästa svenska resultatet och inför den utslagsgivande terrängen imorgon är Sverige sexa.

Selma slog till i dressyren
Selma Hammarström dansade hem över 70 procent. Photographer Roland Thunholm

I går red Moa Nordfjäll och Klara Hammarström dressyren för det svenska fälttävlanslaget på EM och i dag var det dags för Selma Hammarström och Michelle Ettwein. Michelle med Midnight af Lergraven fick 61,29 procent, 58,1 straff. Selma med Sligo Fortunus tog över platsen som främsta lagryttare från syster Klara och belönades med 71,06 procent, 43,4 straff.

Tränare Sissi Lilja har följt ekipaget under några års tid och var inte det minsta förvånad över resultatet .
– Det bästa hon gjorde därinne var att hon vågade spänna bågen och det här var en av hennes bättre uppvisningar, säger Sissi.

Med alla fälttävlansryttare i mål efter dressyren ligger Sverige sexa på 142 straff. Ledaren Irland har 127,9 straff och inför morgondagens terräng är svenskarna mindre än ett stopp (20 straff) från tätlaget. Terrängen startar 12.30 imorgon, följ den via vår Facebook, Instagram och här på webben.

Klara Hammarström fick 69,09 procent, 46,4 straff, igår och bäddade då för resten av sina lagkamrater. Moa Nordfjäll och Dimmans Eros red ihop 65, 23 procent, 52,2 straff, efter en rakt igenom stadig uppvisning.

Lagresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden