Sverige
16 oktober 2013 08:12

Seminarium om nyttan med häst

På tisdag hålls ett seminarium om möjligheter och samhällsnyttor som Skåneregionens hästar bidrar med. Det är Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, och Landsbygdsdepartementet som ordnar seminariet på Flyinge tillsammans med föreningen Hästen i Skåne.

Arrangörerna berättar om seminariet i ett pressmeddelande. Seminariet är en del av planerna på en utvecklad samverkan mellan hästnäring och samhälle som tillsammans kan skapa mervärden i form av arbetstillfällen, tillväxt och samhällsnyttor.

Skånes hästnäring är mångsidig och seminariearrangörerna anser att regionens hästar har potential att i större utsträckning bidra med nyttor för samhället. För detta behövs en god samordning och dialog mellan hästsektor, kommuner och myndigheter. Vid seminariet kommer bland annat satsningar och arbetssätt samt områden möjliga för samverkan och utveckling mellan hästsektor, samhälle och företag att illustreras. Under dagen presenterar Landsbygdsdepartementet också sin rapport Hästen och vi – tillsammans skapas mervärden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-