Sportnytt
3 maj 16:23

Sex års tvist om KWPN-hingst är över

Hingsten Handsome O såldes för 300 000 Euro och visade sig sedan ha tuppspatt. Nu är en lång tvist mellan den norska köparen Kristin Andresen och säljaren Jan Brouwer slutligen avgjord.

Sex års tvist om KWPN-hingst är över
Domen har fallit i den långa tvisten om hingsten Handsome O. ArkivFoto: Getty Images/iStockphoto

Det blev köparen Kristin G. Andresen som slutligen vann tvisten i holländsk domstol, vilket innebär att säljaren Jan Brouwer måste ta tillbaka hingsten och betala köparens samtliga utgifter inklusive ränta.

Det skriver danska tidningen Ridehesten.

Historien började 2015, då hingsten Handsome O (KWPN f -12 e Johnson- Rousseau, uppf P. Oosterbosch) blev vinnare i den avgörande premie-ringen för gångartshingstar.

Han såldes på den efterföljande KWPN Select Sales för 300 000 Euro till Kristin Andresen och skulle tävlas av hennes dotter Alexandra G. Andresen.

Kort efter köpet visade sig hingsten ha tuppspatt och den långa tvisten började, en tvist som Ridsport följt genom åren.

─ Jag väntade ett besked i mitten av maj, men plötsligt kom besked i fredags från de holländska advokaterna, att jag hade fått rätt på alla punkter. Det är en stor seger när rättvisan segrar, säger Kristin G. Andresen till Ridehesten.

Hon konstaterar att historien kostat henne mer än hon får tillbaka.
─ Men någon måste lägga sin tid på att få bort de ruttna äpplena från hästmarknaden, säger hon.

Den nu 9-årige Handsome O står på Stutteri Hjortlund i Esbjerg. Enligt Kristin G. Andresen har han fortsatt tuppspatt, vilket inte syns i trav och galopp, men syns tydligt i skritt och övergångar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden