Sportnytt
22 augusti 2019 06:58

Sex lovande ryttare uttagna till talangprogram

TalangerUnder ett års tid ska sex ryttare från de olika OS-disciplinerna coachas både till häst och avsuttet för att bli ännu bättre. Nu har det sex ryttarna valts ut.

Sex lovande ryttare uttagna till talangprogram
Alice Tapper och Lina Forsberg är två av de nya ATG-stipendiaterna. Foto: Roland Thunholm (tv) och Fredrik Jonsving

De sex ryttare som har fått plats i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram på nivå 4, ATG Hopp & Talang, är fälttävlansryttarna Lina Forsberg och Aminda Ingulfson, hoppryttarna Antonia Petterson Häggström och Alice Tapper samt dressyrryttarna Lina Andersson och Alva Lander.

Precis som föregående år är det två ryttare från varje OS-gren som får chansen att vässa sina sportsatsningar. Och intresset för att få plats i utvecklingsprogrammet har varit stort.

– Det känns väldigt bra att vara med och möjliggöra det här utvecklingsprogrammet där vi får hjälpa ryttarna att utveckla hållbara sportsatsningar. Att intresset för att få plats är så stort är självklart inspirerande, säger Maria Guggenberger som är hållbarhetschef på ATG i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Under året är det stort fokus på ryttaren som idrottare och deras management, men exakt hur året läggs upp och på vilka delar som det läggs vikt, beror på deltagarnas individuella behov. Tillsammans med mentorerna i satsningen Louise ”Lussan” Nathhorst, Göran ”Yogi” Breisner och Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson, som är ny i teamet, görs en plan för varje ryttare som sedan följs upp under året.

– Förhoppningen är att vi ska lägga grunden för en gedigen bas som skapar trygghet för ryttarna. Vi vill ge insikt i vad som krävs för att ta sig till toppen och behålla sin standard. Det handlar om att försöka ge förutsättningar för att bli proffs på seniornivå, säger hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-