Sverige
18 september 2019 18:08

Sexövergrepp mot barn i populärt hästspel – pedofil åtalas

ÖvergreppEn tidigare dömd pedofil är misstänkt för nya övergrepp mot 84 barn. Det rör sig om allt från virtuella våldtäkter till utnyttjande av barn för sexuell posering. Pedofilen har träffat samtliga offer genom hästspelet Star Stable, enligt Expressen.

Sexövergrepp mot barn i populärt hästspel – pedofil åtalas
En tidigare dömd pedofil misstänks för nya övergrepp. Samtliga ska ha skett via det populära hästspelet Star Stable. Foto: I-stock

Mannen, som tidigare är dömd i tre pedofilhärvor, greps på nytt i februari förra året och kommer att åtalas inom kort, skriver Expressen.

De nya brottsmisstankarna mot mannen handlar om övergrepp mot totalt 84 barn i åldrarna 7 till 14 år. Ett av barnen ska enligt åtalet ha utsatts för 23 olika sexbrott under en månad.

Chattade med offren

Offren har mannen hittat genom det populära onlinespelet Star Stable och dess chattfunktion.

Den tidigare dömde pedofilen – som hade öppnat flera konton i spelet – misstänks för såväl fullbordade virtuella våldtäkter som våldtäktsförsök, sexuella övergrepp, sexuella ofredanden och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Mannen ska inte ha träffat något av barnen, samtliga brott misstänks ha skett via nätet.

– Det är självklart något som är väldigt smärtsamt för våra användare som utsatts för det här. Vi samarbetar fullt ut med åklagare och polis och enligt deras önskemål lämnar vi inga ytterligare kommentarer innan åtal har väckts, säger Star Stables vd Johan Sjöberg till Expressen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden