Hoppning
2 augusti 2020 16:31

Shane Carey 1,50-segrare på Henriksdals RF

NationelltDet blev en tajt toppstrid i 1,50-klassen på Henriksdals Ryttarförening i Sjöbo under söndagen. Vinnande ur kampen gick rutinerade Shane Carey med debutanten Hold it against me.

Shane Carey 1,50-segrare på Henriksdals RF
Irländaren Shane Carey har sin bas i Skåne (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Shane Carey har radat upp framgångarna i helgen på Henriksdals Ryttarföreningen i Sjöbo. Efter inte mindre än bland annat fem 1,40-placeringar, varav en med Hold it against me (val SWB f-11 e Chacco Blue-Indoctro), toppade han med att vinna söndagens 1,50 med densamme. Endast fyra var felfria av de 17 starterna i grunden, vilket innebar att även den snabbaste fyrafelaren, Jennifer Jonsson, fick följa med till finalrundan i klassen som gick med bedömningen winning round.

Shane Carey red i mål dubbelt felfritt på tiden 44,51 sekunder. Tvåa blev dansken Martin Knudsen med Ci Beau Ask på tiden 44,80 sekunder och Elin Sjögren knep tredjeplatsen med Money Maker på tiden 45,24 sekunder. Fyra blev Jennifer Jonsson med hästen Qlara på tiden 44,23 sekunder och femma blev Olof Smith och Etalon Lux N 1262, som drog på sig ett nedslag i finalrundan där klockan stannade på 44,91 sekunder.

Hold it against me reds tidigare av uppfödaren Henrik Tapper upp till 1,45, men sedan slutet av förra sommaren är det Shane Carey som håller i tyglarna. Hästen ägs av Henrik Tapper och Shane Carey.

Hela resultatlistan i 1,50

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden