Dressyr
11 september 2012 13:57

Sista kvalet till Lövsta Future Challenge

Inför det sista kvalet till Lövsta Future Challenge, där åtta ekipage får rida i Globen under Stockholm International Horse Show, toppar Mattias Jansson/Brisbane och Emilie Nyreröd/Miata rankningen.

Det femte och sista kvalet rids hos Djursholms Ridklubb på lördag. Tio ekipage kommer till start i avdelningen för yngre hästar – som får vara max elva år – och fyra unga ryttare under 25 i den andra avdelningen. Finalen i Globen rids i FEI:s Grand Prix för Unga Ryttare, där förstapriset är 40 000 kronor.

De fyra främsta i de två olika avdelningarna efter att samtliga kval ridits går till Globen. Varje ekipage får räkna tre kvalresultat. Mattias Jansson och Brisbane har vunnit kvalen på Ericsberg och Flyinge, och är klar för final med sina 114 poäng. Han jagas närmast av Ebba von Essen/Yantuge, Anna Svanberg/Hermes 1086 och Pernilla André Hokfeldt/Wladimir.

Bland ryttarna under 25 år är det Emilie Nyreröd som är ohotad i topp med Miata. Ekipaget har vunnit i Everlöv, Flyinge och Ericsberg och är därmed klara för final. Tvåan på rankningen, Marina Mattson på Mainau, har skuggat och varit tvåa på de tävlingar som Emilie har vunnit.
Därefter är det ett glapp ner till Elin Aspnäs/Christo 4 och Sara Skeppstrand/Bertram.

Rankning inför sista kvalet

Startlistor Djursholm

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar