Hoppning
23 september 2018 18:39

VM-finalen: Den sista rundan klar

Liveuppdatering klarDe 12 bästa ekipagen gjorde upp i mästerskapets sista hoppning.

VM-finalen: Den sista rundan klar
Fredrik Jönsson och Cold Play. Foto: Roland Thunholm

19.15 Klassen är klar. Guld till Simone Blum och DSP Alice, som fortsatte precis lika felfritt som innan. Silver till Martin Fuchs/Clooney och brons till Steve Guerdat och SWB-stoet Bianca.
Bästa svensk: Fredrik Jönsson åtta med Cold Play i sin fantastiska VM-debut.

19.05 Blott två tidsfel för Martin Fuchs och Clooney – går om Guerdat. Två ryttare kvar. Strax efter fick Max Kuhner och Chardonnay nio fel – faller till femte plats från medaljkänningen.

19.01 SWB-Bianca är den första som passerar mål felfritt i den sista rundan. Tillsammans med Steve Guerdat blev det en fullträff –  landar på totalt åtta fel och det luktar medalj. De tre främsta ekipagen återstår.

18.55 Ännu en hemmahjälte på banan: McLain Ward och Clinta klättrar med bara ett tidsfel.

18.50 Carlos Enrique Lopez Lizarazo som var sista ryttare in till topp-25 lyser starkt i finalen – blott ett tidsfel med Admara och upp i ledning just nu. De främsta återstår dock.

18.46 I sin absolut sista runda på sitt super-VM går Fredrik Jönsson och Cold Play i mål på fem fel. Än en gång en fin runda på en tuff bana. Vilken placering det räcker till återstår att se.

18.44 Frankrikes  Alexis Deroubaix med Timon d’Aure fick fem fel, totalt 17,38. Rowan Willis och Blue Movie landar på 20,31 efter två ner och visade att det går att klara tiden.

18.37 Nu gör de 12 bästa upp. Hemmaekipaget Adrienne Sternlicht och Cristalline går i mål på sex fel i den sista rundan, totalt 20,26.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden