Hoppning
5 februari 2020 13:08

Sju svenska hoppryttare klara för GHS

GHS 2020Henrik Ankarcrona har tagit ut de första svenska hoppryttarna som får rida på Gothenburg Horse Show. Förutom de mer förväntade namnen kommer publiken även att få se Angelica Augustsson Zanotelli i Scandinavium.

Sju svenska hoppryttare klara för GHS

– Göteborg är alltid en höjdpunkt under inomhussäsongen. Vi vill väldigt gärna komma hem och visa publiken att de internationella framgångarna inte är en tillfällighet, säger Henrik Ankarcrona på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Förbundskaptenen har nu tagit ut sju hoppryttare till Gothenburg Horse Show den 19-23 februari. Nästa vecka kommer ytterligare ryttare att tas ut. Dessutom tillkommer fem U25-ryttare i samarbete med Lövsta Future Challenge.

Klara för start i de femstjärniga hoppklasserna är:
Peder Fredricson
Henrik von Eckermann
Malin Baryard Johnsson
Fredrik Jönsson
Stephanie Holmén
Douglas Lindelöw
Angelica Augustsson Zanotelli

På Gothenburg Horse Show rids bland annat det sista världscupkvalet i den västeuropeiska ligan. Bästa svensk är Peder Fredricson som just nu ligger på plats 25. De 18 bästa västeuropeiska ryttarna efter GHS är välkomna till finalen i Las Vegas den 15-19 april.
– Peder har fortfarande en god chans att ta sig till finalen. Han hoppas givetvis plocka poäng både i Bordeaux och Göteborg, säger Henrik Ankarcrona.

Aktuell världscupställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden