Dressyr
14 februari 2018 10:11

Sju svenskar rider världscupkvalet på GHS

ScandinaviumEn svensk trupp med sju ryttare är klara för världscupkvalet i dressyr på Gothenburg Horse Show. Patrik Kittel och Rose Mathisen från EM-laget får sällskap av bland andra två GHS-debutanter.

Sju svenskar rider världscupkvalet på GHS
Topptrion från senaste SM kommer till GHS: Mads Hendeliowitz, Rose Mathisen och Paulinda Friberg. Foto: Roland Thunholm

”Vi har stora förhoppningar om att alla svenska ryttare ska göra bra ifrån sig och slå personbästa”, säger Bo Jenå, svensk förbundskapten i dressyr, om den svenska truppen som rider världscupkvalet i Göteborg.

Patrik Kittel, Rose Mathisen, Paulinda Friberg, Malin Rinné, Mads Hendeliowitz, Charlotte Haid Bondergaard och Jeanna Högberg är ryttarna som ska tävla mot bland andra EM-vinnaren Isabell Werth.

Mads Hendeliowitz och Jeanna Högberg tävlar för första gången i Scandinavium.
”Det ska bli jättekul att rida i Göteborg. Min häst känns i fin form och det blir vår första start tillsammans sedan Rotterdam i somras. Det kommer bli som att gå ut på stan med sin bästa kompis. Det är en fantastiskt fin tävling som jag ser fram emot”, säger Mads Hendeliowitz som rider OS-hästen Jimmie Choo Seq.

Även Jeanna Högberg, som ska tävla Duendecillo P, ser fram emot nästa veckas stortävling.
”Att rida in på banan i Scandinavium är något jag velat göra sedan jag var liten, så det ska bli jättekul. Vi hoppas på att fortsätta att tävla internationellt under året och kanske få rida några Nations Cup-tävlingar”, säger hon i pressmeddelandet.

För många av ryttarna är tävlingarna i Scandinavium startskottet på säsongen som innehåller höjdpunkter som en världscupfinal i Paris och VM i USA.
”Ryttarna älskar att rida i Göteborg, de får ett enormt stöd från publiken och det är alltid en fantastisk stämning. Därtill är det ett arrangemang i världsklass och en bra start på säsongen”, säger Bo Jenå.

180214jeannhögbergrt
Jeanna Högberg är en av ryttarna som laddar för Scandinavium. Arkivbild: Roland thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden