Sverige
1 augusti 2019 15:38

Skadade polishästen väntar på operation

KollisionVid olyckan med en bil och två polishästar i Stockholm under gårdagen skadades den ena hästen svårt, och veterinären väntar nu på att hästen ska bli tillräckligt stark för att kunna opereras.
- Läget är kritiskt men stabilt, berättar gruppchefen på Polisrytteriet.

Skadade polishästen väntar på operation
En av polishästarna är allvarligt skadad. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

På onsdagen blev en polishäst allvarligt skadad i Stockholm, då den blev påkörd av en personbil.
– Allt gick väldigt fort, olyckan inträffade när två poliser red vid Stockholms Stadion och skulle passera en korsning. Poliserna gjorde stopptecken åt föraren av bilen, men föraren stannade inte. Det hela beror troligtvis på ett misstag, föraren är väldigt chockad efter olyckan. Det är nog den mänskliga faktorn som orsakat det hela, berättar Therese Lindberg, gruppchef på Polisrytteriet.

Allvarlig sårskada

Den valack som blev påkörd av bilen står på Ulltuna och väntar på operation för sina skador.
– Läget är kritiskt men stabilt. Vi får se åt vilket håll det går, det är ett väldigt allvarligt sår han har fått som sitter upp mot höftkulan.

Veterinären väntar nu på att valacken ska återhämta sig något, innan han klarar en operation.
– De har velat vänta eftersom han förlorade väldigt mycket blod i olyckan, de vill avvakta så att han ska få lite bättre värden. Han står på smärtstillande, men han äter och veterinären har varit inne och tittat så att det inte finns några andra övriga skador på tarmarna och liknande. Såret är rejält och det är en allvarlig skada, sammanfattar Therese Lindberg.

Ryttarna oskadda

De båda ryttarna klarade olyckan utan allvarligare skador, även om den som red hästen som blev påkörd är mörbultad. Den andra hästen, som inte blev påkörd, fick sparkskador när den första hästen föll omkull. Den hästen står kvar hemma i stallet och är sydd på två ställen.

Nu pågår en utredning om olyckan, angående vårdslöshet i trafik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden