Sportnytt
15 februari 2016 16:47

Skåneflytt ska underlätta Hammarströms satsning

FlyttDen framgångsrika hästfamiljen Hammarström lämnar Hälsingland för Skåne – allt för att underlätta för fortsatta satsningar.

Skåneflytt ska underlätta Hammarströms satsning
Selma Hammarström var med och tog EM-brons i lag i ponnyfälttävlan förra året. Nu flyttar familjen till Skåne för att underlätta den fortsatta satsningen för syskonen Hammarström. Photographer Roland Thunholm

-Vi behöver helt enkelt komma närmare Europa, vi får alldeles för långa resor, förklarar mamma Anna Hammarström till helahälsingland.se.

Familjen har utvecklat anläggningen Mitt Hjärta Hästsportcenter i Delsbo, Hälsingland under flera år. Men efter hand som de skickliga ryttarsyskonen Hammarström blir allt mer framgångsrika har man valt att i alla fall under ett par år flytta verksamheten söderut i stället.

Både Selma och Klara ingick i det svenska laget som tog brons vid ponny-EM i Malmö förra året. Selma kommer att fortsätta satsa på fälttävlan, medan Klara vill försöka ta sig med i truppen till junior-EM i hoppning. Ingemar fortsätter med ponny men har också ett RM-silver för Childrensryttare att försvara under året. Dessutom har lillasyster Ellen två B-ponnyer som hon har börjat att tävla med.

– Klara och Selma går ut nian i vår. Om vi stannar här kommer de att bli tvungna att välja mellan ridsatsningen och om de ska gå på gymnasiet. I Skåne kan de göra bådadera, berättar Anna Hammarström.

Anna berättar också att Klara kommer att vara stationerad i Tyskland med fyra hästar och Selma ska åka till Irland med tre hästar nu under våren.

Familjen kommer däremot inte att sälja anläggningen i Delsbo, utan verksamheten fortsätter där precis som tidigare med träningar och med ridklubben Mitt Hjärta Hästsportförening.

– Vi ser det här som en treårsplan över Klaras och Selmas gymnasietid. Sedan är det inte alls omöjligt att vi flyttar tillbaka, avslutar Anna Hammarström till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden