Hästägartips
30 juli 2020 11:03
Ridsportplus

Skydda din telefon 
i stallmiljön

Ridsport testarPlötsligt glider telefonen ur fickan och slår i det hårda stallgolvet. Ridsport har testat ett mobilskal som ska skydda telefonen vid tuffa förhållanden.

Skydda din telefon 
i stallmiljön
Ridsport testar mobilskalet Lifeproof Fre.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Mobiltelefonen är en av de viktigaste prylarna nutidsmänniskan äger (förutom hästen). Där har vi alltifrån telefonummer till bank, foton och kalender. Alla som någon gång blivit av med sin telefon av något skäl vet också hur frustrerande det är att vara utan direktkoppling till omvärlden.

Mobilskalet Lifeproof Fre ska vara ett av de tåligaste skalen på marknaden. Det ska tåla stötar och slag och dessutom vara vattentätt ner till två meters djup.

Det är en pärs att få dit skalet, då det passar på millimetern. Med med tålamod, och lite våld, går det på. Väl på är skalet rätt stort och klumpigt. Men du vänjer dig. Du vänjer dig också vid att du måste öppna en lucka för att kunna stoppa in laddsladden i telefonen.

Klarade ett vattenbad

Testmobilen åkte – oregisserat bör tilläggas – i diverse stallgolv, for av under en galopptur och tog dessutom, passande nog, ett bad i en vattenhink.

Slutsatsen är att skalet håller vad det lovar. Skärmen på mobilen sprack inte och telefonen är i samma brukbara skick som innan. Skalet skyddar mot både slag och vatten. Priset då? 799 kronor. Dyrt, men värt pengarna. Ett skärmbyte eller ny telefon är bra mycket dyrare.

Redaktionens omdöme

Hiss. Trots det dyra priset är skalet väl värt pengarna för att öka livslängden på din iPhone.

Fakta

Lifeproof Fre

Lifeproof
Lifeproof Fre

Vad? Lifeproof Fre, skyddsskal (finns endast till iPhone)

Funktion? Ska skydda telefonen i tuffa förhållanden.

Var? Finns hos flera återförsäljare. Bland annat Clas Ohlson. 

Pris? Runt 799 kronor.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 12/2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden