Hästägartips
20 april 20:50
Ridsportplus

Skydda snippan från skav

Ridsport testarRidsport har testat sitsskyddet som kan vara till hjälp när sadeln skaver på de intima delarna. Sitsskyddet beskrivs som stötdämpande och ska underlätta för ryttare som får ont i ryggen, nacken, sittbenen eller har problem med skavsår.

Skydda snippan från skav
Skydda snippan med Acavallo Ortho Pubis Gel Out.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tillhör du gruppen som lätt får smärta eller skav på intima delar? Då kan sitsskyddet från Acavallo vara en liten tröst på vägen.

Hård sadel eller bara en kroppsbyggnad som gör att snippan får ta lite stryk under ridturen? Det bästa såklart är att hitta en sadel som passar både häst och ryttare. Men alla som varit vilse i sadeldjungeln vet att det ibland är lättare sagt än gjort.

Finns till både hopp- och dressyrsadlar

Sitsskyddet Acavallo Ortho Pubis Gel Out finns till både hopp- och dressyrsadlar. Skyddet är gjort av ett gelliknande material och i padden är det utskuret för blygdbenet. Sitsskyddet beskrivs som stötdämpande och ska underlätta för ryttare som får ont i ryggen, nacken, sittbenen eller har problem med skavsår.

Ridsports testperson har problem med skav på snippan och har haft svårt att hitta en lämplig sadel. Hon har testat fårskinnsskydd tidigare men utan förbättring.

Testpersonen red med sitsskyddet 
under ett par månader.
– För det första var det väldigt lätt att sätta på det på sadeln, sedan satt skyddet stadigt på sadeln, säger hon.

Märkte du skillnad?
– Ja, det gjorde jag. Det blev ju lite mer ”vadderat” i sadeln och eftersom det var utskuret i padden så blev det inte samma tryck där nere. Sedan är ju inte besvären borta helt men det blev en förändring till det positiva.

Sitsskyddet finns i två storlekar och kommer i svart eller brunt.

Hiss eller diss?

Tummenupp
Hiss

Redaktionens omdöme: Hiss.  En pryl som är snäll mot kroppen och underlättar livet för de som har problem. Ger kanske ingen wow-effekt men gör ändå det den ska.

Fakta

Acavallo Ortho Pubis Gel Out

  • Vad? Acavallo Ortho Pubis Gel Out.
  • Funktion? Sitsskydd som ska verka stötdämpande.
  • Pris? Från 1 059 kronor och uppåt.
  • Finns var? Flera ridsportbutiker på nätet, googla!

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 5/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden