Hoppning
21 mars 2019 10:32

Slutspurt mot GHS – så ligger U25-ryttarna till

Mot GHSUnder helgens tävlingar i Borås rider U25-ryttarna i Lövsta Future Challenge om poäng för att ta sig till Scandinavium. Tre GHS-platser står på spel.

Slutspurt mot GHS – så ligger U25-ryttarna till
Sissela Smith, här på väg mot SM-silver, toppar tabellen. Foto: Pernilla Hägg

Den sista kvaltävlingen av Lövsta Future Challenge Jumping U25 rids under Borås Grand Prix och det är alltså dags för slutspurt för U25-ryttarna som vill till Gothenburg Horse Show. I Borås samlar de poäng i 1,45-klasser och uppåt.

Tre GHS-platser fördelas efter Borås-tävlingen. I täten ligger just nu 2018 års SM-silvermedaljör Sissela Smith och Charmonix CC på 35,5 poäng. Hedda Wallin och Eumosa ligger tvåa på 22 poäng. Strax efter ligger Ottilia Lundgren och A Brightwood Ursa Major på 19 poäng.

Närmast därefter ligger Rebecca Hallberg Fischer med Chilli Cat, Cornelia Rylén med Rasputin och Andrea Persson med F. Las Vegas. Utöver de tre platserna som går till de tre som toppar tabellen efter Borås går två platser till ryttare som bestäms av LFC tillsammans med förbundet och GHS. De U25-ryttare som får rida på GHS får starta alla klasser förutom världscupklasserna.

Rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-