Dressyr
1 september 2012 18:45

Trivialt för Triviant

Sist ut i startlistan, först i resultatlistan. Så blev slutresultatet av dagens SM-kval i Flyinge där Charlotte Haid-Bondergaard på Triviant vann klart.

Trivialt för Triviant
Charlotte Haid-Bondergaard på Triviant vann lördagens SM-kval på Flyinge.

Efter halva startfältet låg  tre ryttare i topp med bara några tiondelars procent i differens. Helena Lindmark på elegante Marron red ett test med fint flyt utan stora missar och gick upp i en knapp ledning. Mia von Essen och Ferdi hade mycket kraft och mekanik i sin uppvisning men drog på sig några dyra missar. Vackre svarte Fleetwood riden av Malin Hamilton fick dyra misstag i en bytesserie och gick in på en tredjeplats. 

Jeanna Högberg gick in med en elegant Liza Minnelli och höjde nivån med ytterligare en tiondel. Det verkliga lyftet stod Eva Ulf och Caruso för som stundtals var uppe på en bra bit över 70 procent med ett bländande travprogram. Tillsammans ledde de tills sista ryttare med fina 67,979 procent.

– För mig är det nästan overkligt hur bra Caruso går justnu, sa en glad Eva Ulf.

Sista ryttare Charlotte Haid-Bondergaard hade en mindre lyckad runda med sin första häst Lydianus i ryggen när hon äntrade banan med 1,80 höge Triviant. Ett riktigt bra travprogram lade grunden till ett slutresultat nära 70 procent. Trots det var Charlottes första ord efter ritten ett visst missnöje med sina piruetter.
– Har jag vunnit, är det sant, nej nu blev det mycket, sa en rörd kvalsegrare.
Efter en stunds landning lät det annorlunda:
– Jag är faktiskt nöjd och jag ska försöka rida så här imorgon också, till vilket kürprogram återstår att se, jag får öva i morgon bitti.

Till söndagens final går samtliga ekipage över 62 procent och SM-segrare blir den med sammanlagt bäst resultat.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-